Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΤΟ EDMODO ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

To edmodo είναι το facebook της εκπαίδευσης. Αποτελεί ένα ασφαλές κοινωνικό δίκτυο αποκλειστικά για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Το edmodo δίνει τη δυνατότητα ανάρτησης παρουσιάσεων, αρχείων, βαθμολογίας εργασιών, δημιουργίας online κουίζ. Επιτρέπει, επίσης τη δημιουργία ομάδων μελέτης προς συζήτηση και διαθέτει μια ψηφιακή βιβλιοθήκη και  ένα διαδικτυακό ημερολόγιο. Και όλα αυτά είναι προσβάσιμα στο χρήστη με μια απλή δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα. Η δομή του και η οργάνωση του υλικού είναι παρόμοια με αυτή του facebook με τη διαφορά ότι δεν επιτρέπει το chat.

Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία

Με το edmodo ο εκπαιδευτικός μπορεί να κρατήσει επικοινωνία με τους μαθητές του και εκτός τάξης, παρέχοντας έτσι άμεση και έγκαιρη ανατροφοδότηση. Μπορεί να δημιουργήσει online δραστηριότητες και να επιβραβεύσει τους μαθητές του σχεδιάζοντας διαδικτυακές κονκάρδες-βραβεία. Ακόμη, μπορεί να φτιάξει ένα ημερολόγιο της τάξης του που θα ‘ ναι οποιαδήποτε στιγμή διαθέσιμο στους μαθητές και να αναρτήσει οργανωμένα όλο το συμπληρωματικό υλικό που χρειάζεται για κάθε γνωστικό αντικείμενο που διδάσκει.  Τέλος, το edmodo δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών από διαφορετικά σχολεία της ίδιας χώρας ή διαφορετικής. 

ΠΗΓΗ: goo.gl/LtC95Q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου